Hogyan lehet bitcoint venni?

Így vásárolhatsz bitcoint: útmutató lépésről lépésre a kriptovaluta vásárláshoz.

Ha kriptovalutát vásárolnál és azt szeretnéd megtudni, hogyan lehet bitcoint venni, akkor először egy virtuális pénztárcát kell létrehoznod, ahol tárolni fogod a bitcoinjaidat.

Erre az egyik megoldás többek között a Coinbase virtuális pénztárca, ahol euróval és amerikai dollárral is lehetséges a bitcoin vásárlás. A Coinbase a számítogépedről interneten és mobilos alkalmazáson keresztül is egyaránt elérhető.

Ide kattintva létre is hozhatod a virtuális pénztárcádat, majd vásárolhatsz bitcoint, vagy más kriptovalutát. Töltsd ki a neved, email címed, és válassz egy jelszót, és kattints a sign up gombra.


Ezután a következő lépésben hitelesítsd az email címedet. A coinbase hitelesítés céljából kérni fog egy KYC eljárást, amely során fel kell töltened egy fényképes igazolványod mindkét oldalának képét az oldalra. Ezt a mobiloddal vagy a webkameráddal is lefényképezheted a folyamatban. 

Nézzük, hogyan lehet bitcoin venni a Coinbase-en keresztül.

Amikor ezzel elkészültél, a menüben kattints a Bus/Sell menüpontra, majd kattints jobb oldalon az Add Payment Method gombra.


Itt kiválaszthatod, hogyan szeretnél fizetni a bitcoin vásárlás során, átutalással, vagy bankkártyával: 



Az adatok kitöltése és a coinbase által megadott lépések elvégzése után már meg is tudod venni a bitcoint.