Tudod mi van a távmunkát kínáló álláshirdetések mögött?

Ha körülnézünk az álláshirdetési portálok és az apróhirdetési oldalakon, szembetűnő lehet, hogy a távmunka ajánlatok jelentős részében, néhol 90%-ában semmi konkrétumot nem írnak a feladatokról, a cégről és a pontos fizetésről. Amikor felvesszük a hirdetővel a kapcsolatot, gyakran kiderül, hogy az illető az MLM üzletéhez keres hálózatépítőket. Ez akkor probléma, ha valójában az álláskereső nem MLM üzletet keres valamilyen okból, például mert nem ismeri, nem az kell neki, kockázatosnak tartja, nincs hozzá indulótőkéje, előítéletei vannak, vagy már kipróbálta csalódott az MLM-ben. Nos amikor feladják ezeket a hirdetéseket, igazából nem hazudnak, mivel ez is munka, ami otthonról végezhető, azonban sokan állást keresnek ezeken az oldalakon.

Hogyan lehet megkülönböztetni ezeket az ajánlatokat a munkaviszonnyal járó távmunkától? Ezeknek a hirdetéseknek jellemzője, hogy nincsenek benne konkrétumok. Általában nem szerepel bennük a cég neve, csak jó esetben a hirdetőé, nem szerepel a várható fizetés mértéke, sem értékben, sem óradíjban vagy egységárban, esetleg azt írják oda, hogy teljesítményarányos. A jelentkezésnél megadott email cím a legtöbb esetben nem utal cégre, nem saját, hanem egy ingyenes levelező programra utam, amit általában magánszemélyek használnak, de a cégek email címei a sajátjuk szokott lenni. A hirdetés szövege a legtöbbször csak általánosságokat ír, mint például szervezői, vagy levelezős otthoni munka, internet szükséges, stb.

Nem árt, ha az álláskereső el tudja ezeket különíteni, hiszen amikor valójában nem ezt keresve jelentkezik a távmunka hirdetésére, akkor amikor kiderülnek a munkával kapcsolatos konkrétumok és az elvárások, mindkét fél csalódik. Az üzletépítő nem a megfelelő embert találja, az álláskereső pedig nem a megfelelő munkát. Mindezek ellenére ezekkel az internetes munkákkal is lehet pénzt keresni, még többet is, mint egy alkalmazotti viszonyban, de csak abban az esetben, ha az ember egy jó céget talál, és hajlandó megtanulni és elvégezni a sikerhez szükséges feladatokat.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése